Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Warmtescan van uw woning

Een warmtescan toont met een speciale camera waar je woning warmte verliest. Hiermee weet je precies waar je moet isoleren.

Voordelen van een warmtescan

  1. Energiebesparing: Door warmtelekken te identificeren en aan te pakken, kun je de energie-efficiƫntie van een woning verbeteren, wat leidt tot lagere stookkosten.
  2. Kostenbesparing op lange termijn: Door problemen vroegtijdig op te sporen en aan te pakken, voorkom je mogelijk grotere, duurdere reparaties in de toekomst.
  3. Comfortverbetering: Door koudebruggen en isolatiegebreken te detecteren, kun je maatregelen nemen om tocht en kou in de woning te verminderen, wat leidt tot een comfortabeler binnenklimaat.

Hoe werkt een warmtescan

Een warmtescan, ook wel bekend als thermografisch onderzoek of infraroodscan, is een techniek waarbij met een speciale infraroodcamera de temperatuurverschillen van een oppervlak worden weergegeven. Dit kan erg nuttig zijn voor het detecteren van warmtelekken in gebouwen, het opsporen van defecten in elektrische installaties of het controleren van mechanische apparatuur op oververhitting.

Dit is hoe een warmtescan werkt:

  1. Infraroodcamera: De basis van een warmtescan is de infraroodcamera. Deze camera meet de infrarode straling (warmtestraling) die een object uitstraalt en zet dit om in een zichtbaar beeld.
  2. Kleurgradaties: Op het beeld van de camera worden verschillende temperaturen vaak weergegeven in kleuren. Warme gebieden kunnen bijvoorbeeld in rood worden getoond, terwijl koudere gebieden in blauw of paars kunnen worden getoond.
  3. Analyse: Door het beeld te bestuderen, kan een getrainde professional zien waar mogelijke problemen zich voordoen. Bij gebouwen kan dit bijvoorbeeld duiden op plekken waar isolatie ontbreekt of waar koudebruggen zijn.

Uit de warmtescan bleek dat ons dak zo lek als een mandje was.

Inge Koudstra, Hoofdstraat 10

Warmtescan aanvragen

Vraag een warmtescan aan door onderstaand formulier in te vullen. Deze scan voeren wij gratis voor u uit.