Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Subsidies

Isolatiesubsidie voor huiseigenaren met een inkomen rond het sociaal minimum!

Gewoon zo! is een campagne van de Provincie Drenthe. Je kunt er terecht voor informatie en advies over energiebesparing. 

Met deze campagne kun je ook tot maar liefst 2.500 euro subsidie aanvragen als je een koopwoning hebt en een inkomen rond het sociaal minimum.  Voldoe je aan de voorwaarden dan gaat het bedrag rechtstreeks naar het bedrijf dat de isolatiemaatregel(en) uitvoert en hoef je dus niets voor te schieten. 

Voor hulp bij het aanvragen kun je terecht bij de provincie Drenthe: 0592 365555 via post@drenthe.nl 

Gratis subsidie van € 4.000 euro voor verduurzaming! 

Huiseigenaren in de gemeente Aa en Hunze kunnen sinds kort gebruik maken van een gratis subsidie van maar liefst € 4.000 om hun huis energiezuiniger te maken!
De subsidie is speciaal bedoeld voor huiseigenaren met een lager inkomen (verzamelinkomen tot € 52 .671 over 2024) en is bedoeld voor bijvoorbeeld isolatie, HR++ beglazing, zonnepanelen, een (hybride of volledig elektrische) warmtepomp of ventilatiesysteem met warmteterugwinning (‘airco’).
De gratis subsidie voor een energiezuinig huis is een initiatief van Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe, een tijdelijke samenwerking tussen gemeenten, provincies Drenthe en Overijssel en de Rijksoverheid. Voor meer informatie, de voorwaarden voor de subsidie en het daadwerkelijk aanvragen bezoekt u de website: www.regiodealzodrenthe.nl of neemt u contact op met het Drents Energieloket via telefoonnummer 088 792 01 58

Drents Energieloket

Het Drents Energieloket heeft uitgebreide kennis van alle subsidie- en financieringsmogelijkheden voor verduurzaming van uw huis en helpen u graag.

Daarnaast voorziet zij huiseigenaren van Drenthe van onafhankelijk en gratis advies om energie te gaan besparen of om duurzame energie te gaan opwekken in hun bestaande woning.