Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen per onderwerp. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Energie VanOns
Hoe werkt salderen van zelf opgewekte stroom?

Salderen is het direct op uw energierekening wegstrepen van verbruikte energie tegenover opgewekte energie. Voorbeeld: U heeft 1500kwh verbruikt en 500kwh opgewekt, u betaalt dan voor de 1000kwh die over blijft.

Wat is Energie VanOns?

“Energie VanOns” is een energiebedrijf dat eigendom is van energiecoöperaties in Noord-Nederland. Een van die energiecoöperaties is Rolde Energieneutraal. Rolde Energieneutraal is als coöperatie druk bezig om zelf elektriciteit op te gaan wekken, net als de andere coöperaties. Deze elektriciteit wordt vervolgens verkocht via “Energie VanOns”. “Energie VanOns” fungeert dus als een soort tussenpersoon voor onze energie, waarbij ze zowel gas als groene stroom leveren.

“Energie VanOns” hanteert eerlijke en nette prijzen. De prijzen zijn vergelijkbaar met de gemiddelde prijzen van andere regionale aanbieders. Ze kunnen deze prijzen bieden omdat ze weinig overheadkosten en geen winstoogmerk hebben.

De stroom die Energie VanOns levert, is de groenste van Nederland, blijkt uit het onderzoek dat WISE, Natuur&Milieu, Greenpeace, Hivos, WNF en de Consumentenbond publiceerden.

Rolde Energieneutraal ontvangt jaarlijks een vaste vergoeding voor elke klant die ze bij “Energie VanOns” aanbrengen. Met het geld investeert Rolde Energieneutraal in lokale, duurzame projecten.

Zijn stroom en gas van Energie VanOns wel echt groen?

Super groen!

Een 10 voor duurzaamheid!

Zowel de Consumentenbond als de Klimaatstichting Hier, geven aan dat Energie VanOns echt groen is.

Samen met klanten en leden levert Energie VanOns een steeds grotere bijdrage aan de lokale, duurzame energieproductie.

Waar vind ik de tarieven van Energie VanOns?

Die vind je op de website.

Subsidies
Welke subsidies zijn er momenteel?

Kijk voor een actueel overzicht van de subsidies op onze special pagina voor subsidies.

Meer informatie